Destinationen har stängt för säsongen. Strax innan säsongen startar igen kommer sidan att uppdateras med information om utflykter, träfftider m.m.

Resa med barn

Teneriffa är ett tryggt och bra ställe för barn. Strandpromenaden i Los Cristianos och Playa de las Américas är bred och lätt att köra på med en barnvagn. Här och där finns klätterstativ och studsmattor för lite större barn. Stränderna är barnvänliga och det finns gott om utflyktsmål för hela familjen.

Barn är mycket välkomna på restaurangerna. Kyparna pratar med de minsta, och ger gärna en klubba till de lite äldre. Det är lätt att hitta något som barn tycker om att äta, som t.ex. pommes frites, hamburgare eller kyckling. Det finns också en hel del spanska tapas som brukar falla barn i smaken, som t.ex. tortilla. Kalla den potatisomelett så blir den begriplig.

Barnmat och blöjor
Barnmat och blöjor finns att köpa i de flesta större mataffärer samt på välsorterade apotek. Billigast handlar du på Mercadona och Hiperdino. Jämfört med Sverige är sortimentet på burkmat mindre. Grötpulver liksom de flesta fruktpuréer innehåller ofta socker. Färdig välling finns inte – i stället blandar man vällingpulver och modersmjölksersättning.

Nöjesparker

Loro Parque
Ligger i Puerto de la Cruz, men är väl värd ett besök. Här finner man Europas största samling av papegojor. Det bjuds på shower i världsklass; delfin-, sjölejon-, papegojshow eller parkens senaste nyhet – späckhuggarshow. Gå runt i parken och njut av naturen. Här finns restauranger och souvenirbutiker. En heldag för hela familjen som man inte får missa.

Siam Park
Påkostade Siam Park på södra Teneriffa ger en helt ny dimension åt begreppet "vattenland". Det är Europas största temapark för vattenlekar och ett häftigt semesteräventyr för hela familjen. Här finns härliga vattenrutschbanor, roliga lekplatser, Tropical River, en fantastisk kritvit sandstrand. Hela parken är Thailand-inspirerad och du kommer rakt in i en äventyrlig och exotisk värld, fylld av den gamla Orientens mystik.