Safe Travel

Våra rutiner för en trygg semester under corona-pandemin 

Vi uppdaterar denna sidan löpande när nya direktiv meddelas från myndigheterna och den kanariska regeringen. Sidan har senast uppdaterats d.  27/7. 

Vi har arbetat för fullt med att säkerställa att samtliga hygien- och säkerhetsrutiner lever upp till högsta nivå genom hela din resa. Som alltid ska du kunna slappna av och känna dig trygg när du reser med oss. På våra hotell, våra flyg, transferbussar och alla andra aktiviteter under din semester.  Vi följer givetvis olika länders restriktioner och lokala myndigheters krav.  Läs mer här 

De flesta länder har infört egna riktlinjer som fokuserar på hälsa och hygien, exempelvis krav på social distansering i butiker, vid transporter och sevärdheter. Även munskydd krävs och det är viktigt att du ser till att ha med dig munskyddet när du rör dig utanför hotellet, läs mer här nedan vad som gäller för Teneriffa.

Inresa till Sverige

För utländska medborgare som inte har ett svenskt pass finns det regler för inresa i Sverige. Läs vad som gäller för just dig på:

Corona – så påverkas resandet till Sverige | Polismyndigheten (polisen.se)

Hotell
Varje hotell informerar vid ankomst om sina egna säkerhetsrutiner. Notera deras skriftliga information för en säker och trygg vistelse på ert hotell.

Teneriffa
För att säkra att smittspridningen inte stiger på Teneriffa så har myndigheterna infört speciella regler.

I ögonblicket gäller följande;

Det är inte tillåtet att samlas mer än 4 personer i ett offentligt rum, utom om man är från samma sällskap.

Restauranger och barer måste stänga kl. 00:00. Servering har stängt för inomhus servering, om man inte kan visa ett COVID certifikat. Vaccinpass, PCR-test som är max 72 timmar gammal eller bevis på tidigare smittad inom 6 mnd ska visas om man är fyllt 18 år och vill sitta inne på restauranger. Uteservering får fortsatt föregå, men med mindre kapacitet än normalt. Max antal personer vid samma bord är 4 st.

För shoppingcenter, butiker, fitness-center, stränder och offentliga transporter så tar dem mindre kapacitet än vanligt, för att säkerställa avstånd. Avståndet för stunden är 1.5m det rekommenderas att man ofta ska använda handsprit för att minska smittspridning.

Marknader och nattliv är för tillfället helt stängt.

Munskydd
Det är inte längre obligatoriskt att ha munskydd när man vistas utomhus, så länge det är möjligt att hålla 1.5m avstånd till andra. Vi vill dock rekommendera er at ni alltid har munskydd med er, i tillfället att avstånd inte är möjligt och för att upprätthålla den lokala riktlinjerna från myndigheterna. Det är fortfarande obligatoriskt att ha munskydd inomhus och på all offentlig transport. Detta gäller alla utom barn under 6 år.

Rökning
Det är restriktioner mot rökning på offentliga platser där man ska tänka på distansering med 2m. Restauranger har infört totallt rökförbud och vi ber er också att tänka på att man inte för röka medans man går.

Stora böter kan ges om det är så att man bryter restriktionerna ovan.